De adviseurs van Q!

Nico van WeertDr. Nico van Weert, Directeur

Nico van Weert heeft ruim 15 jaar ervaring in innovatie, kwaliteit en veiligheid van zorg. Nico van Weert introduceerde de Clinical Leadership opleiding voor stafleden in een STZ-ziekenhuis en richtte er de beleid- en controlcyclus in voor Raad van Bestuur en Raad van Toezicht.  Nico van Weert studeerde medische sociologie en promoveerde (1991) aan de Medische Faculteit van de Radbouduniversiteit (bij prof. Jean Persoon en prof. Chris van Weel). Hij volgde de Executive opleidingen Healthcare Delivery (2006) en Leading High-Performance Healthcare Organizations (2013) aan Harvard Business School.

Nico van Weert leidde de samenwerking van acht STZ-ziekenhuizen in kwaliteit en veiligheid. Hij is coördinator van het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg, waarin de acht universitair medische centra samenwerken aan voortdurende verbetering van de kwaliteit van zorg. Hij werkt samen met Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

 

Peter BouckaertDr. Peter Bouckaert, Q! Partner in Bestuur en Kwaliteit

Peter Bouckaert MD, PhD, praktiseerde tot 2011 als gynaecoloog in Atrium medisch centrum en was actief in management en beroepsvereniging. Peter Bouckaert leidde o.m. de introductie van minimaal invasieve chirurgie.
Hij heeft bijna 10 jaar ervaring als Chief Medical Information Officer, resp. Change Manager.

 

 

Ron Bours 1.0Ing. Ron Bours MoSHE, Q! Expertise Partner in Bestuur en Kwaliteit

Ing. Ron Bours is van huis uit chemisch technoloog en deed zijn Master-opleiding Safety, Health and Environment aan de TU Delft.
Ron Bours treedt sinds 2008 op als adviseur en trainer in de gezondheidszorg. Hij verzorgde samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen trainingen Integraal Risico-Management en Veiligheidscultuur.